Foto's

De getoonde foto's zijn van het gehele proces van de Dudok's Bock (BD57).

1 - Mouten : graan kiemt onder vochtige, warme omstandigheden en wordt daarna gedroogd waarbij de benodigde enzymen ontstaan. Dit is reeds in de mouterij gedaan en de gemoute granen worden aangeschaft bij de leverancier.

2 - Schroten : mout malen.

3 - Maischen : enzymen zetten zetmeel uit mout om in suiker.

Maischen-1-Speidel_Braumeister_vooraanzicht.jpg
Maischen-2-Speidel_Braumeister_bovenaanzicht.jpg
Maischen-3-Speidel_Braumeister_met_water.jpg
Maischen-4-Speidel_Braumeister_instellen_1.jpg
Maischen-5-Speidel_Braumeister_instellen_2.jpg
Maischen-6-Speidel_Braumeister_instellen_3.jpg
Maischen-7-Speidel_Braumeister_instellen_4.jpg
Maischen-8-Speidel_Braumeister_instellen_5.jpg
Maischen-9-Speidel_Braumeister_instellen_6.jpg
Maischen-10-Speidel_Braumeister_instellen_7.jpg
Maischen-11-Speidel_Braumeister_instellen_8.jpg
Maischen-12-Speidel_Braumeister_instellen_9.jpg

4 - Filteren : de zoete vloeistof die overblijft heet wort.

5 - Koken : hop en eventuele kruiden worden toegevoegd.

6 - Gisten : gist zet suiker om in alcohol en koolzuur.

7 - Rijpen : enkele dagen tot weken.

8 - Bottelen : de gereinigde, van een etiket ontdane flesjes, worden gevuld met het bier  waarbij nog een beetje suiker wordt toegevoegd om de nagisting op gang te brengen, waarna de flesjes worden voorzien van kroonkurkstickers en/of etiketten.

9 - Consumptie : het bier is gereed om geconsumeerd te worden. Proost !!!